Urban meditasjon retreat; ta tak i realitet

28 november 13.30-16.00 + 29 november 12.00-14.30

Vi trenger alle tid. I yoga sutra 1:14, står det løst oversatt at yoga etableres gjennom kontinuerlig innsats over tid. Bli med meg å sitt i 2 dager gjennom et meditasjons program hvor vi avslutter med lang avspenning og integrering. Meditasjonene er inspirert fra buddhismen, yoga og tantra. Vi sitter i oppmerksomt nærvær (mindfulness) og vet at vi sitter, slik Buddha forklarte det, han snakket om kroppen slik: «Når du sitter, vit at du sitter». Vi vil også kultivere aksept, med-kjærlighet og tillit i oss selv. Dag 1 skal vi trene oppmerksomheten vår, kontakten mellom sinnet og kroppen og bare «være», vi skal bygge visdom (evnen til å se en fullere sannhet), samt gå inn i «emptiness» og «dependent arising» fra buddhistisk filosofi. Dag 2 vil vi meditere på død og forgjengelighet. Døden er dessverre et litt tabu belagt tema, jeg skulle ønske det var mer integrert inn i samfunnet vårt, det ville gjort en god del hverdagslige utfordringer mer ekte. Jeg har selv levd med død og tap rundt meg siden jeg var veldig liten og har måtte finne veier, slik du har funnet veier for å overleve og beskytte deg selv. Dette er blitt gjort for oss under oppveksten og foregår mest ubevisst. Vi trenger visdom og tilstedeværelse, som er noe vi må trene oss opp til, det er ikke bare noen har og andre ikke har. Jeg er ingen terapeut, men gjennom oppmerksomt nærvær, forståelse, visdom og øvning, kan vi bygge et solid fundament vi kan lene oss på, men vi trenger å gjøre jobben. Kanskje det er noe spesifikt du er klar for å ta tak i eller at død er noe som trekker i din nysgjerrighet. Vi vi kan forandre forholdet vi har til død og forgjengelighet og da finnes det uant frihet. Jeg mener uant frihet, for jeg aner ikke selv, men det jeg vet er hvordan leve med aksept, forståelse, kjærlighet og tillit og dette er noe av hva vi skal kultivere denne helga.
Pris begge dager 990kr. Pris begge dager Joy Yoga medlemmer 900kr
Ta med: egen yogamatte, eller yoga-håndkle til å dekke over matte du låner på joy. Har du bolster eller pledd, ta gjerne med for å sitte komfortabelt.

Finn deg selv, opp-ned

17 oktober 13:30-16:00 + 18 oktober 12:00-14:30

Livet er nå snudd på hodet for mange av oss, så hvorfor ikke være som vann og følge strømmen? Bli med på en 2-dagers workshop der du finner bena, mage, rygg og armer, opp-ned. Vi jobber mot frittstående håndstående og forarm-balanse. Har du dette fra før får du andre utfordringer. Lørdag vil du få servert en god del teknikk, men også personlig veiledning så langt corona tillater det. Du vil få god tid opp ned til å teste og prøve. Søndag blir det mer flow, hvor vi leker med forskjellige innganger inn i håndstående og forarm-balanse. Puster du ikke opp-ned så bryter jeg corona reglene å kommer å dytter deg ned. Så jeg skal gi deg god tid til å trekke nydelige og deilige pust mens du er aktiv i armene, magen og bena, opp-ned. Kan vi beholde ro i sinnet samtidig som pusten er anstrengt og svetten renner? Bli med meg og finn det ut:) Trenger jeg noen forkunnskaper? Det er greit med litt forkunnskaper til opp ned posisjoner, og det blir mye tid opp ned, så har du alvorlige smerter og skader er det ikke anbefalt. Ønsker du å starte din opp-ned reise kan det være en fin og sikker mulighet, det vil bli gått gjennom teknikk i løpet av helgen, men workshoppen vil fokusere mer mot de som har prøvd en stund. Muligens 1-2 som kan stå på hendene uten vegg, ellers vil alle andre øve på nettopp dette vegg.

Pris: Begge dager kr. 990 Begge dager Joy Yoga medlemmer kr. 900

Ta med: – Egen matte eller yogahåndkle til å dekke over matte du låner på Joy – Har du eget yoga belte/strap/vanlig belte så ta med. Har du egen blokk, ta med det også.