Om Lets Yoga

Heisann. Mitt navn er Daniel Gjerde. Dette er meg oppsummert:

Jeg vokste opp uten mor, men med forskjellige morsfigurer. Adopsjon. Brødre. Venner. Familie. Jeg er hvit, homofil og mann. Et tomt blikk min mor hadde da jeg var liten. Alle gangene min bror og jeg kranglet eller lo så høyt at vi ikke fikk puste. Observasjon av mitt eget og andres liv. Buddhistisk meditasjon og filosofi. Mange forskjellige spirituelle bøker og tekster. Yogalærere. Yogafilosofi. Diverse yogautdannelser og diverse barneyoga-utdannelser. Bachelor og master i skuespill fra universitetet i London. Heltids yogalærer siden 2011. Mange tusen timer med undervisning av små barn, store barn, ungdommer, skolelærere, barnehageansatte, voksne med skader, uten skader, Alzheimer, revmatisme, i kontorlandskap, idrettsfolk, pensjonister, nybegynnere, yogalærere.

Min filosofi er først gjøre noe, få erfaringer, deretter reflektere og lære. Praksis er nummer en, at vi gjør noe er viktigst, slik at vi får erfaring. Så kan vi se på teori og kunnskap etter vi selv har gjort erfaringer og se hvordan/om det passer. Dette er konfluent pedagogikk og erfaringsbasert læring. Konfluent betyr sammenflytende, eller å bringe sammen til en helhet, hvor målet er blant annet å oppdage selv hvorfor vi gjør noe. 

Buddha Flow

Buddha flow er et egenskapt konsept som omfatter hvordan jeg selv praktiserer. Klassene er farget av erfaring fra Hatha Yoga med flow of pust fra Ashtanga, presisjon og justering fra Iyengar, yoga til alle kropper fra Yoga Works. Yoga Tantra fra Trantra Flow Yoga med fokus på den subtile kroppen.  

Den aller største inspirasjonen kommer fra filosofi og psykologi fra Tibetansk Buddhisme og praksis fra Teravada Buddhisme. Meditasjon og mindfulness fra disse skolene og tradisjonene trtener oss til å se realitet, hvordan noe virkelig er satt sammen. Visdom og med-kjærlighet er de største komponentene og gjennom kontinuerlig forskning i sinnet skaper glede her og nå. Gi slipp er den største praksisen.